3 steder i Europa med klima i verdensklasse

Det var ikke så smart af Danmark at vælge Europa som det kontintent, det ville være på. Hvis det nu bare havde valgt et hvilket som helst af de andre, ud over selvfølgelig Antarktis, så ville vi have haft en god chance for at have godt vejr i mere end et par måneder om året. Ja, sne kan være pænt nok, men det får vi jo ikke en gang meget af her i Danmark. Nej, i stedet så fryser vi halvdelen af året, har nogle kølige måneder og så et par måneder, hvor det enten er for varmt eller regner hele tiden. Der er dog nogle andre lande i Europa, der har været heldige. Vi vil se nærmere på et par af dem her, men vi har desværre været nødt til at snyde lidt for at finde tre lande, så kravet blev ikke, at det skal være på kontinentet, men i stedet at alle i EU kan tage til landet på mere eller mindre ubestemt tid.

Malta har noget af det bedste vejr i Europa ? til tider når temperaturen godt nok ned på et enkelt ciffer i celcius, men det er der også mange, der slet ikke har noget imod. Temperaturen når meget sjældent ned under 7 grader, og det meste af året kan man gå rundt i t-shirt og shorts. Det kan dog være nødvendigt at løbe lidt for at holde varmen, selv nogle enkelte morgener i sommerperioden.

På De Kanariske Øer når temperaturen ikke helt så langt ned, men de når selvfølgelig stadig ned under stuetemperatur. Her når vi sjældent ned under 13 grader celcius, så det er en forskel på ca. 6 grader i forhold til Malta ? uanset hvad får du ikke brug for din moncler jakke. Øerne er desuden kendt for at have nok det bedste badevejr, når man regner hele over hele året og tager højde for, at temperaturerne ikke må være for høje, man gerne vil undgå at blive solskoldet, og så skal det selvfølgelig heller ikke være koldt. Der er en del øer, men klimaet er ikke spor forskelligt fra den ene ø den til næste.

Réunion ligger teknisk set ud for Afrika, men på grund af dens association med Frankrig behøver du ikke et visa for at opholde dig i landet ? uanset hvor længe, du får lyst til at blive der. Her er temperaturerne sjældent under 20 grader eller over 30, så hverken for varmt eller for koldt for de fleste. Hvis du kender til øen er du måske bekymret for den meget aktive vulkan, der befinder sig på den, men det er der såmænd ikke nogen grund til. Den savler lidt lava ud over øen en gang eller to om året, men det er i begrænsede områder og så ville det selvfølgelig ikke være en populær feriedestination, hvis det var farligt.